Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τον William Shakespeare»

“Γνωριμία με τον William Shakespeare”, τον σημαντικότερο βρετανό δραματουργό της Ευρώπης. Ο Σαίξπηρ έγραψε τα περισσότερα από τα γνωστά έργα του μεταξύ του 1589 και του 1613 και κατάφερε να χειριστεί με απόλυτη δεξιοτεχνία τόσο την κωμωδία όσο και το δράμα και την τραγωδία. Τα έργα του διαπνέονται από μία βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και παραμένουν επίκαιρα. Η επίδρασή του, ειδικότερα στην αγγλική λογοτεχνία, θεωρείται τεράστια.

Κάθε πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει ως θέμα του το θέατρο υπηρετεί δύο βασικούς στόχους, έναν ακαδημαϊκό και έναν ψυχοπαιδαγωγικό. Είναι απαραίτητο για τους αυριανούς πολίτες, που ετοιμάζουμε σήμερα, να έχουν γνώσεις σε σχέση με την παγκόσμια θεατρική δημιουργία.

Στη Βρετανία συνηθίζουν να λένε: «Τα έχει πει όλα ο Shakespeare» . Για αυτό , ο συγγραφέας του Άμλετ , του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και άλλων πασίγνωστων έργων μπορεί να προσφέρει στους εφήβους προβληματισμό πάνω σε κλασικά ερωτήματα της ζωής.

Επιπλέον, μεθοδολογικά, μέσα από την ενασχόληση με το θέατρο οι μαθητές διευρύνουν τον τρόπο «να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν». Είναι ένας εξωστρεφής τρόπος μάθησης, για όλους τους τύπους μαθητή. Στα πλαίσια του προγράμματος “Γνωριμία με τον William Shakespeare” θα έρθουμε σε επαφή με του έργο του μεγάλου συγγραφέα μέσα από εκπαιδευτικά video και παρουσιάσεις.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να «συναντηθεί πνευματικά» ένα παιδί με ένα μεγάλο καλλιτέχνη είναι ο αυτοσχεδιασμός. Δηλαδή, εκφράζοντας κάτι δικό του, παίρνοντας ως βάση το έργο τέχνης. Έτσι, λοιπόν, υλοποιείται και μια δραστηριότητα δημιουργικής γραφής.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο Γυμνάσιο Πύλης το σχολικό έτος 2023-2024.

Η Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κλιάφα Βικτωρία ΠΕ06.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *