Συμμετοχή στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

Το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά. Το Παρίσι ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του κόσμου.

 Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) διοργανώνουν την 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλη τη χώρα να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας. Οι συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης και μία ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τις αξίες του Ολυμπισμού.

Οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πύλης συνάντησαν διαδικτυακά τον Αλέξανδρο Αλβανό, Έλληνα πρώην διεθνή αθλητή της χειροσφαίρισης. Οι μαθητές φιλοξενώντας και τους συμμαθητές τους από το αντίστοιχο τμήμα των Γερμανικών του Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αλέκου Αλβανού στα ελληνικά και στα γαλλικά, σε ζωντανή σύνδεση zoom μαζί με άλλους 18.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία  να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον αθλητή και να ανακαλύψουν τις εμπειρίες του αθλητή πέρα από τον αθλητισμό και τις επιδόσεις.

Στο τέλος μοιράστηκαν την δική τους οπτική για τις αξίες του Ολυμπισμού, στα γαλλικά και στα ελληνικά, με τάξεις από την Ακαδημία των Παρισίων, η οποία συμμετείχε στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση. 
Ουσιώδη μαθήματα ζωής για τους μαθητές του Γυμνασίου Πύλης μέσα από δράσεις που οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί, με στόχο την πολύπλευρη μάθηση και την απόκτηση εμπειριών. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για τα σημαντικά ερεθίσματα στους μαθητές μας αλλά και τη συνάντηση με το Παρίσι του 2024.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μυλωνά Αλίκη, Παναγιωτίδου Μελανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *